Ons allereerste Jeugdkamp was een groot succes!

In het weekend van 7 en 8 september beleefde onze jeugd twee onvergetelijke dagen. Dit terwijl de start van het kamp (het eerste in onze geschiedenis!) bijna in het water viel. Door het programma slim om te draaien had gelukkig niemand hier last van. Bekijk de geweldige aftermovie 🙂

             

Nadat de speciale kampshirts waren uitgedeeld, is er in het clubhuis gezellig naar een film gekeken. Het teamgevoel werd vervolgens nog sterker door de rugbyestafette. Over hekjes springen, tussen palen slalommen, tackelen, rondjes draaien, dan weer goed mikken met bonenzakjes en vervolgens een sprint naar de opblaasbare stormbaan. Met de rugbybal in de hand naar boven en snel naar beneden om vervolgens over een obstakel de bal op de grond te drukken. Yes, weer een try gescoord! Na de estafette werd het middagprogramma afgesloten met een paar heerlijke potjes Hollandse Leeuwen ‘rugbystyle’. 

Rodeostier op het veld en rugbyballen in de lucht
Door de leuke activiteiten en het vele springen op het luchtkussen, werden de Hengelose draakjes natuurlijk hongerig! De kookstaf maakte een culinaire maaltijd voor de kinderen klaar en de ene hamburger na het andere worstje werd door de hongerige jeugd gretig verorberd. In de avond vermaakten de kinderen zichzelf uitstekend. Van de tackelbacks ‘knutselden’ ze een eigen rodeostier, die daarna weer veranderde in een hutje. En continu vlogen er rugbyballen door de lucht. Na de avondfilm en het tandenpoetsen ging iedereen moe en voldaan de twee grote tenten in om te slapen. Nog even kletsen en moppen tappen, maar algauw keerde de rust terug op het veld. 

Over Snollebollekes en bloedfanatieke ouders
De zondagochtend ging fris van start met een vrolijke ochtendgymnastiek. Tijdens het goed verzorgde ontbijt in het clubhuis werd het feestje voortgezet door te dansen op Snollebollekes. Zelfs de hagelslag ging ‘van links en naar rechts’… Hierna verschenen de ouders – keurig op tijd, maar niet om hun kinderen weer op te halen. Nee, zij stonden in sporttenue paraat om de grote finalewedstrijd van het kamp aan te gaan: de kinderen tegen de ouders! Met een gezamenlijke warming up vooraf, waren de twee teams klaar voor de game. De ouders waren bloedfanatiek, maar de jeugd verweerde zich goed. De kinderen gooiden de bal soepel naar elkaar over en ook in de scrum ging het gelijk op. Een enkele ouder verbaasde zich over het feit dat de bal alleen naar achteren mag worden gegooid (en gelukkig is nu ook de ‘nock on’ regel bekend)… Tegen het eind van de wedstrijd stond het 10-10. Met een overmacht aan kinderen zorgde de jeugd voor een doorbraak in de verdediging van de ouders. En met de laatste try ging de overwinning naar de jonge Dragons, met als eindstand 15-10! Net als bij de senioren verlieten de twee teams sportief samen het veld. Het kamp werd afgesloten met een smakelijke lunch voor iedereen. De kinderen hebben enorm genoten en kijken terug op een zeer geslaagd Jeugdkamp.

Dank aan onze sponsoren!
Zonder onze sponsoren had deze geweldige ‘1st edition’ van het Dragons Jeugdkamp niet kunnen plaatsvinden. Daarom willen wij hen allemaal hartelijk bedanken!

Alex Verbeek Schilderwerken, Enschede

Unica Building Services, Hengelo

IPIC Management, Hengelo

Leave a Reply