Nieuw: Old Stars Walking Rugby voor 55-plussers

Ben je 55+, heb je zin om te bewegen en hou je van gezelligheid? Dat komt goed uit! Vanaf 26 november kun je bij Rugbyclub Dragons een rustig potje rugby spelen! Je hebt alleen goede sportschoenen nodig, en makkelijk zittende kleding.

Met Old Stars Walking Rugby introduceren de Dragons een aangepaste spelvorm, die op andere plekken in Nederland al een succes is. Deze vorm van rugby is juist voor ouderen geschikt; lekker gezond en zonder blessures sporten!

Wat is Walking Rugby?
De bal mag, anders dan bij rugby, ook naar voren en opzij worden gegooid. Fysiek contact en hard lopen is niet toegestaan. Een team bestaat uit 5 tot 10 spelers. het spel gebeurt onder begeleiding van een OldStars trainer of door een speciaal hiervoor opgeleide trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar Walking Rugby richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Old Stars Walking Rugby is ook zeer geschikt voor mensen met een fysieke beperking.

OldStars Sport
OldStars Walking Rugby is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handbal. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met de landelijke partners Menzis, VWS, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo en Zawabas.

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Leave a Reply